Az unokáinak mutogatná a forradalmár-igazolványát a miniszterelnök

Nem kérte a forradalmár-igazolványa kicserélését, és nem is tart igényt a forradalmároknak járó juttatásokra, de megpróbálja majd a bíróságon bebizonyítani, hogy az igazolványt kiérdemelte, jelentette ki Marcel Ciolacu kormányfő a pénteki buzăui sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök arra reagált, hogy a forradalmárok ügyeivel foglalkozó államtitkárság júniusban elutasította azt a kérelmét, hogy az 1989. decemberi forradalomban meghatározó szerepet játszó harcossá nyilvánítsák.

Fotó: Wikipédia/Fortepan

Sajtótájékoztatóján Ciolacu elmondta, hogy megtámadja a bíróságon ezt a döntést, amit egyébként a miniszterelnöki mandátumának második napján hozott meg a mindenkori kormányfőnek alárendelt államtitkárság illetékes bizottsága.

„Örültem a döntésnek, mert azt mutatta meg, hogy demokratikus országban, jogállamban élünk. De nekem is vannak jogaim. Mint tudják, nincs különnyugdíjam, mert az összes parlamenti mandátumom vége előtt lemondtam, éppen azért, hogy ne legyen különnyugdíjam. Nem lesz forradalmároknak járó nyugdíjam sem, és nem fogom kérni a román államtól, hogy cserélje ki a forradalmi bizonyítványomat” - nyilatkozta a kormányfő.

Hozzátette, azért perel, mert „joga van megmutatni az unokáinak”, hogy kiérdemelte ezt az igazolványt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?