banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az egészségügyi miniszter reméli, hogy legalább a diákok egy része kap ingyen maszkot az új tanévben

Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter szerint a kormány erőfeszítéseket tesz arra, hogy tanévkezdéskor valamennyi iskola tudjon ingyenes egészségügyi maszkot biztosítani a diákok legalább „egy kiválasztott részének”.

A tárcavezető elmondta, van raktáron egészségügyi maszk, amit ingyenesen megkaphatnak a tanintézmények, de ehhez előbb törvénymódosításra van szükség. Jelenleg ezekről a módosításokról folynak tárgyalások – tette hozzá.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint tudja-e szavatolni, hogy a szülőknek nem kell maszkot vásárolniuk gyermeküknek tanévkezdéskor, Ioana Mihăilă kijelentette: „Erőfeszítéseket teszünk arra, hogy az iskolák legalább a diákok egy kiválasztott részének tudjanak ingyenes maszkot biztosítani. Nem tudom, van-e elegendő idő a maszkok szétosztásához szükséges törvényes keret kidolgozására, illetve arra, hogy tanévkezdésig eljussanak a maszkok az összes iskolához”.

Az egészségügyi miniszter korábban bejelentette: az új tanévben csak az egészségügyi maszkok viselete engedélyezett az iskolákban, a házilag gyártott, illetve textilből készült védőeszközöké nem.

(Nyitókép: Adobe Stock)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?