banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Az USR–PLUS szerint a parlamentben létrejött az USL 2.0

A kormány megbuktatását kezdeményező USR–PLUS pártszöveség vezetői azt állítják egy Facebook-bejegyzésben, hogy a parlamentben újra létrejött az USL, vagyis a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) uniója, amely Victor Ponta miniszterelnöki mandátuma idején alkotta a kormánykoalíciót.

Az USR–PLUS szerint a fő kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki alakulat törvényhozói több törvényjavaslat kapcsán is egyetértést mutattak, többek közt a polgármesterek különnyugdíjának eltörléséről, valamint az Anghel Saligny-program gyakorlatba ültetéséről.

„Az USL 2.0 volt tegnap a parlamentben. A szenátus közigazgatási bizottságában 16 módosítást utasítottak el, amit az USR–PLUS nyújtott be a Cîţu-féle PNDL-tervezethez” – olvasható a pártszövetség bejegyzésében.

Az USR–PLUS állítja, hogy a beterjesztett módosító javaslatok a pénzalapok szétosztásának átláthatóságát, a valós helyi igényeknek megfelelő finanszírozási mechanizmus kialakítását és a munkák minőségi szabványainak tiszteletben tartását célozták volna, hogy a közpénzek ne vesszenek kárba. „Az USL azonban nem akarta ezt” – olvasható a bejegyzésben.Illusztráció | Fotó: Agerpres

Az alakulat azt is nehezményezi, hogy a képviselőház emberjogi bizottságában a PSD, a PNL és az RMDSZ képviselői leszavazták a polgármesterek különnyugdíjának eltörlését előíró törvénytervezetet. Ez azt bizonyítja az USR–PLUS szerint, hogy „az USL 2.0 (PSD–PNL–RMDSZ) jelenlegi prioritása a helyi kiskirályok előjogainak megtartása”.

Az alsóház számítástechnikai és távközlési bizottságában a PSD, a PNL és az RMDSZ leszavazta a volt gazdasági miniszter, Claudiu Năsui tervezetét, amely alapján létrehozták volna a Securitate egykori együttműködőinek adattárát – sorolja az USR–PLUS a bejegyzésben, több más javaslattal együtt, amelyeket a PNL, a PSD és az RMDSZ nem támogatott.

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?