banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Az USR három törvényhozója kilép az Orosz Föderációval ápolt barátság parlamenti csoportjából

A képviselőház és a szenátus együttes ülése | Fotó: Agerpres

Kilép a parlament román–orosz baráti csoportjából a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) két szenátora és egy képviselője.

Az USR közleménye szerint Cristi Berea és Dan Ivan képviselők, valamint Victor Ilie szenátor úgy döntött, kilép a parlament román–orosz baráti csoportjából. „Az Oroszország által Ukrajna ellen kirobbantott háború, amely civilek százainak, de az is lehet, hogy ezreinek halálához vezetett, arra késztet, hogy kilépjek az Orosz Föderációval ápolt barátság csoportjából. Úgy gondolom, ezekben a pillanatokban Oroszországnak viselnie kell a civilek ellen elkövetett barbár tettei minden gazdasági és diplomáciai következményét, és minden szinten el kell szigetelni” – indokolta meg döntését Cristi Berea.

Victor Ilie azt írta, noha meggyőződése, hogy soha nem szabad letenni a párbeszéd és diplomácia lehetőségéről, sok tárgyalni való nem marad akkor, amikor Oroszország vezetői a béketárgyalások ideje alatt civileket bombáztatnak.

Az USR törvényhozói továbbra is kiállnak a háború beszüntetése és a konfliktusok békés rendezése, valamint Ukrajna területi integritása mellett a nemzetközi szerződésekben foglaltak szerint, és elítélik az orosz inváziót, az oroszországi demokratikus erőknek pedig segítséget kínálnak fel – olvasható a közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?