banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Aurescu: aki Romániát fenyegeti, a NATO-t fenyegeti

A Románia ellen irányuló bármely fenyegetés a NATO-val szembeni fenyegetéssel egyenlő – jelentette ki Bogdan Aurescu külügyminiszter az Antena 3 vasárnap esti műsorában.

Bogdan Aurescu (jobbról) az ukrán kollégájával folytatott megbeszélésen | Forrás: a külügyminiszter Twitter-oldalaAurescu a közelmúltban a Fekete-tenger régiójában keletkezett feszültségekről beszélt, és hangsúlyozta, hogy a NATO a „legerősebb politikai-katonai szövetség”. Az a tény, hogy Románia NATO-tag, minden kétséget kizáróan garantálja az ország és az állampolgárok biztonságát, tehát az elmúlt időszak feszültségei nem veszélyeztetik az ország lakosságát – fejtette ki a külügyminiszter.

„Azonban nagyon világosan leszögezzük: a Románia ellen irányuló bármely fenyegetés a NATO-val szembeni fenyegetéssel egyenlő, és ezt nagyon komolyan vesszük” – hangsúlyozta.

Aurescu említést tett ennek kapcsán az Oroszország bukaresti nagykövetségének Facebook-oldalán közzétett üzenetről is. „Futólag olvastam az orosz nagykövetség Facebook-oldalán a napokban közzétett üzenetet, amely többé-kevésbé rejtetten egy fajta fenyegetést fogalmaz meg Románia irányában: hogy ne lépjen a NATO vezetőségében található katonai kalandorok nyomdokaiba. Sajnálatos, hogy az orosz diplomáciában 17 évvel Románia NATO-csatlakozását követően sem tudják, hogy Románia maga a NATO” – szögezte le Aurescu.

Hangsúlyozta, Románia részt vesz a döntések meghozatalában a NATO keretében.

Kapcsolódók

Kimaradt?