banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Arad megye: Több száz ház rongálódott meg a kedd esti földrengés nyomán Gyorok községben

A kedd esti 5,2-es erősségű földrengés az Arad megyei Gyorok (Ghioroc) községben több száz házat és középületet, köztük a helyi kórházat, rongált meg, öt háznak beszakadt a teteje vagy a fala.

Corneliu Pop-Morodan gyoroki polgármester az Agerpres hírügynökségnek szerdán elmondta, már kedd este elkezdték a kárfelmérést, de olyan sok házat érintett a földrengés, hogy ezt szerdán folytatják, és 12 órára összehívta a helyi vészhelyzeti bizottságot is.

Fotó: Gyorok polgármesteri hivatal/Facebook

Az elöljáró szerint közel volt a földrengés epicentruma, és a községhez tartozó három településen több száz házban keletkezett kár, főként háztetők rongálódtak meg, kémények zuhantak le, de falak is megrepedtek, sőt, öt háznak beszakadt a teteje vagy a fala. A helyi kórház tetőzete szintén megrongálódott, de szerencsére senki nem sérült meg. A polgármesteri hivatal dolgozói és önkéntesek kora reggeltől a terepen vannak, hogy a lakosságnak segítsenek – magyarázta Pop-Morodan.

Fotó: Gyorok polgármesteri hivatal/Facebook

Az Arad megyében bekövetkezett földrengés epicentrumának közelében fekvő Temeshidegkút (Zăbrani) községben is száznál több kémény zuhant le a háztetőkről, mondta el Dănuţ Codrean elöljáró.

A polgármester szerint ezen kívül egy ház mennyezete beomlott, több ház fala megrepedt, az önkormányzat dolgozói már kedd este óta segédkeznek a lakosságnak a károk kijavításán.

Fotó: Gyorok polgármesteri hivatal/Facebook

Az Arad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a Gyorok - Ópálos (Păuliş) régióban az önkéntes katasztrófavédelmi brigádok segédkeznek a lakosságnak. Közölte továbbá, hogy Aradon 18 hívás érkezett az 112-es segélyhívószámra a földrengést követően. A lakosság lezuhant épületelemekről számolt be, ketten személygépkocsi megrongálódását jelentették be.

Kedd este a Richter-skálán 5,2-es erősségű földrengés következett be 5,6 kilométeres mélységben, Arad megyében. Epicentruma Lippa és Arad között volt. Utórezgései között volt egy 3,2-es erősségű is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?