Áprilistól heti ötre növeli budapesti járatainak számát a marosvásárhelyi reptér

A Marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtér járatsűrűségnövelést jelentett be a magyar főváros irányába, miután március 7-től a szomszédos országban is feloldottak minden korlátozást.

A repülőtérről indított célállomásokra növekvőben van az utaslétszám, a repülőtér vezetése pedig már tárgyal az új járatok bevezetéséről. „Jelenleg két-két járat közlekedik a németországi Dortmundba, illetve Memmingenbe, továbbá heti két járatunk van Londonba és április elsejétől a heti két járatról ötre növekedik a Budapesti repülőjáratok száma” – tájékoztatott Peti András, a repülőtér igazgatója.

A nyár is ígéretesnek tűnik, Marosvásárhelyről egyelőre Egyiptomba, Törökországba és Görögországba utazhatnak majd a nyaralni vágyók. „Április 5-től indulnak a charterjáratok Egyiptomba, emellett júniustól kezdődően a törökországi Antalya irányába is heti négy járatunk lesz. A leginkább várt repülőjárat, amely Görögországba, Kréta szigetére fogja szállítani az utasokat szintén júniusban indul el” – részletezte Peti András.

Az igazgató hozzátette: arra számítanak, hogy a Rómába indított légijárat az előzetes várakozásoknál hamarabb indul el, ugyanakkor a repülőtér továbbra is várja, hogy újabb légitársaságok, új útvonalakkal csatlakozzanak a repülőtér célállomásainak sorához. A koronavírus-fertőzés megelőzését célzó intézkedésekkel kapcsolatban a repülőtér vezetése továbbra is javasolja a maszk viselését, a távolságtartást és a fertőtlenítőszerek használatát. A reptéren továbbra is működik a koronavírus szűrésére felállított központ, mivel egyes államok továbbra is negatív tesztet írnak elő az oltatlan utasok esetében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?