Anyanyelv és irodalomból képességvizsgáztak a diákok

Pénteken anyanyelv és irodalomból vizsgáztak a nyolcadikos tanulók. A tételeket és a javítókulcsot 15 órakor teszik közzé.

Illusztráció: Adobe Stock

Országszerte 155 820 nyolcadikos diák iratkozott be a képességvizsgára. Akik elégedetlenek a jegyeikkel, június 24-én 8 és 12 óra között nyújthatják be az óvásokat, a végső eredményhirdetés időpontja június 30.

Kedden román nyelv és irodalomból vizsgáztak a diákok, csütörtökön matematikából, pénteken pedig az anyanyelv és irodalom vizsgával zárult a képességfelmérő.

Mint írtuk, az országos tantárgyversenyeken első helyezést vagy nemzetközi versenyeken díjat nyert diákok a képességvizsgákon való részvétel nélkül is beiratkozhatnak középiskolába. Sorin Cîmpeanu elmondta, hogy támogatják minden olyan diák tanulmányi útját, akik a tantárgyversenyek országos szakaszán vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményt értek el.  „Az országos vagy nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt elérő tanulók a versenytantágynak megfelelő szakra jelentkezhetnek” – tette hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?