Anca Dragu: a PNL-nek el kell döntenie, hogy a PSD-vel vagy az USR–PLUS-szal akar együttműködni

Anca Dragu szenátusi elnök szerint a kormány fő erejét jelentő Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) döntenie kell, hogy a Szociáldemokrata Párttal (PSD) vagy a Mentsétek meg Romániát SzövetségSzabadság, Egység és Szolidaritás Pártjával (USRPLUS) folytatja a kormányzást.

Jelen pillanatban a döntés a PNL kezében van, nekik kell eldönteniük, hogyan látják a kormányzást, hogy a PSD-vel vagy az USRPLUS-szal akarnak együtt dolgozni fogalmazott.Anca Dragu, a szenátus elnöke | Fotó: Agerpres

Dragu ismét hangsúlyozta az USRPLUS álláspontját, miszerint a politikai alakulat nem hajlandó Florin Cîţu miniszterelnöksége alatt kormányozni.

Min köztudott, azt követően alakult ki kormányválság, hogy Cîţu az USRPLUS ellenkezése dacára és a szövetség egyik miniszterét leváltva döntött a harmadik koalíciós partner, az RMDSZ által kezdeményezett tízmilliárd eurós fejlesztési terv életbe léptetéséről. Az USRPLUS megvonta a bizalmat Cîţuól, miniszterelnök-cserét követelt a PNL-től, majd miután ezt nem érte el, bizalmatlansági indítványt kezdeményezett, miniszterei pedig kiléptek a kormányból. Jelenleg Anca Dragu az USR–PLUS egyetlen tisztségviselőj kormányzati vagy törvényhozási szinten.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?