Amerikában körözték a Krassó-Szörény megyei alpolgármestert

Őrizetbe vette az Interpol a múlt pénteken a Krassó-Szörény megyei Varadia (Vărădia) község alpolgármesterét, aki a vádak szerint Louisianában több mint egymillió dollárt csalt ki emberektől – közölte a Rador alapján csütörtökön a G4Media.

Fotó: Varadia község honlapjaDorin Racu 2020-ban lett Varadia község alpolgármestere – a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben választották meg – miközben az Amerikai Egyesült Államokban körözés alatt állt. Louisiana állam ügyészségének hivatalos honlapja szerint Dorin Racu (más néven Dorin Munteanu) ellen azért indult körözés, mert megszegte az előzetes letartóztatás szabályait.

A jelenlegi alpolgármestert még 2014 augusztusában tartóztatták le online és telefonos csalás vádjával, majd később előzetesen szabad lábra helyezték. Több társával együtt több mint egymillió dollárt csalt ki különböző személyektől, akiket az Ebay-hez hasonló internetes apróhirdetési és aukciós oldalakon verték át.

A férfi illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, büntetőeljárás indult ellene személyazonossággal való visszaélés, lopott javak birtoklása, hamisítás, pénzmosás és hivatalos személlyel szembeni ellenállás vádjával.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Adobe Stock)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?