Suceava megyei onkológust tartóztattak le csúszópénz elfogadása miatt

Folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadása miatt előzetes letartóztatásba helyezték a suceavai megyei sürgősségi kórház onkológiai osztályának vezetőjét, Anca Ababneh Dumitrovici-ot.

Az orvos ellen azt követően indult eljárás, miután egy beteg családja bejelentette, hogy az ellátásra szoruló személy kezelését hónapokig késleltették, és csak azután hagyták jóvá, miután a beteg pénzt adott az orvosnak. A beteg életét vesztette – írja a HotNews.

Illusztráció: Pixabay

Időközben a családja a kórházban megtudta, hogy más rákos betegeknek is „borítékot kell adniuk” a gyógyszerekért.

Az ügyészek tetten érték az orvost kenőpénz elfogadása közben. Ezután házkutatást tartottak a kórház onkológiai osztályán és az orvos lakásán is. A gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, majd 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték.

A nyomozás eddigi adatai szerint az onkológus szakorvos 2022 áprilisa és 2023. január 19-e között pénzt (50 lejt, 100 lejt, 200 lejt, 50 eurót) vagy különféle javakat (mézet, sajtot, kávét, bonbont, túrót) kért és kapott 64 személytől (betegek vagy hozzátartozóik) a daganatos betegeknek járó, egyébként térítésmentes kezelések elvégzéséért cserébe. A 64 feltételezett bűncselekmény közül 62-t tavaly decemberben, hét egymást követő munkanapon követett el a gyanúsított – közölték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?