A szenátus elnöke szerint a jelenlegi törvények hátrányos helyzetbe hozzák a fogyatékkal élőket

A jelenlegi törvények hátrányos helyzetbe a fogyatékkal élő személyeket Romániában – vélte hétfőn Anca Dragu szenátusi elnök.

A Down-szindróma világnapja alkalmából a fogyatékosságokról szóló online vita keretében Dragu kifejtette, hogy a jelenlegi négyéves mandátumban Romániának is közelítenie kell törvényeit az Európai Unió által ebben a hónapban napvilágot látott új stratégiájához, és ehhez mind az Európai Bizottság, mind az európai intézmények támogatást nyújtanak.

Dragu arról számolt be, hogy a hetente megtartott online audienciáin minden alkalommal jeleznek neki olyan hiányosságokat, visszaéléseket, amelyek arra utalnak, hogy a fogyatékkal élő személyek hátrányba kerülnek a joghézagok vagy a törvény helytelen alkalmazása miatt. Hangsúlyozta, hogy egy „egészséges és méltányos” állam védelmet nyújt és egyenlő esélyeket biztosít az oktatás és munka terén minden állampolgárának.

Dragu hozzátette, hogy a szenátus elnökeként támogatja a törvények kijavítására irányuló erőfeszítéseket, de emellett a társadalom mentalitásának és az emberek hozzáállásának a megváltoztatására tett lépéseket is, ami véleménye szerint még fontosabb.

(Nyitóképen: Anca Dragu | Forrás: Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?