A román írásbelivel kezdődik hétfőn az érettségi

Hétfőn kezdődik az érettségi vizsgaidőszak a román nyelv és irodalom írásbeli vizsgával. Országos szinten több mint 133.000 diák iratkozott fel az érettségire.

Június 29-én, kedden a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból vizsgáznak a diákok, szerdán a választható tantárgyból, csütörtökön, július elsején pedig anyanyelvből és irodalomból vizsgáznak a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók, tájékoztat vasárnap kiadott közleményében az oktatási miniszter.

Az érettségi 802 vizsgaközpontban zajlik. Az írásbelikre 133.663 diák iratkozott fel, ebből 114.137-en idén végeztek, 19.526-an pedig a korábbi években. Az első vizsgaeredményeket július 5-én délig teszik közzé, az óvásokat aznap fogadják 12 és 18 óra között. Az óvásokat elektronikus úton is be lehet nyújtani. Végleges eredmények július 9-én várhatók.

A diákok belépése a termekbe a hatályos járványvédelmi intézkedések betartása mellett 8.30-ig engedélyezett, a vizsgák 9-kor kezdődnek. A védőmaszk viselése kötelező a vizsgaközpontokban, és kézfertőtlenítőszert kell biztosítani minden egyes teremben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A diákoknak tilos bevinniük a terembe hátizsákot, táskát, könyveket, jegyzeteket, mobiltelefonokat, táblagépeket, illetve bármely más adathordozó vagy kommunikációs eszközt. A vizsgázóknak 3 óra áll majd rendelkezésükre a tételek kidolgozásához. Minden vizsgatermet felszerelnek biztonsági kamerákkal.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?