banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A polgárok kárára értelmezi a törvényt a Számvevőszék – az RMDSZ interpellál

A hadiárváknak járó adókedvezményt fizettetné vissza a Bihar Megyei Számvevőszék. Az RMDSZ tiltakozik, meglátásuk szerint, a számvevőszék hibásan értelmezi a törvényt. Első lépésben az Országos Számvevőszéknek tettek fel erre vonatkozó kérdést, de ha nem születik megoldás, a törvénymódosítást sem tartják kizártnak.

„Rossz törvényértelmezéssel a Bihar megyei számvevőszék olyan helyzetbe hozott nagyon sok embert, hogy vissza kell fizessenek adókat, noha hadiárvaként járt nekik az adókedvezmény a házukra, illetve az autójukra” – ismerteti a helyzetet Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője. Az RMDSZ által közzétett videóban a politikus kifejti, a Számvevőszék tévesen úgy értelmezi a törvényt, hogy csak arra az ingatlanra, illetve gépkocsira jár az adókedvezmény, amit a szüleiktől örököltek.Szabó Ödön | Fotó: Borsi Balázs „A pénzügyminisztérium világossá teszi, hogy arra az ingatlanra jár a kedvezmény, amelyben laknak, bárhogy is szerezték azt” – pontosít Szabó Ödön. A képviselő országosan interpellálta az ügyben az állami számvevőszéket.

Abban bízik, így megoldódik a kérdés, ellenkező esetben törvénymódosítást kezdeményeznek. Szabó Ödön felajánlotta, hogy akinek hasonló ügyben erre szüksége van, jogi segítséget is nyújtanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?