banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A miniszter szerint elegendő védőmaszkot biztosítanak a diákoknak tanévkezdéskor

Az oktatási miniszter ígérete szerint a hatóságok gondoskodnak arról, hogy tanévkezdéskor elegendő mennyiségű ingyenes maszk álljon rendelkezésre az iskolákban a diákok számára.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu elmondta, azért lesz továbbra is kötelező a maszkviselés a tanintézményekben, mert a koronavírus-járvány feléledni látszik, az új fertőzések száma aggasztóan növekedett az elmúlt napokban.

„Nem vezetünk be pótlólagos szabályokat az új tanévben, de ragaszkodunk az eddigiek betartásához: a kötelező maszkviseléshez, a biztonsági távolság betartásához, a gyakori kézmosáshoz és a tantermek szellőztetéséhez” – fejtette ki a miniszter.

Kérdésre válaszolva Cîmpeanu elmondta, a kormány és a helyhatóságok együttes erőfeszítése, illetve több adományozási szerződés révén elegendő mennyiségű maszk áll majd rendelkezésre tanévkezdéskor az iskolákban. Ezeket ingyen biztosítják majd a diákoknak.

Szintén kérdésre válaszolva kifejtette: azért csak az egészségügyi maszkok viseletét engedélyezik az iskolákban, mert ez nagyobb biztonságot nyújt a gyerekeknek és a pedagógusoknak, mint a textilből készült védőeszköz. „A két típusú maszk között több eltérés is van, amelyeket most nem részleteznék, mert nem az oktatási minisztérium kompetenciáihoz tartoznak” – jelentette ki.

Cîmpeanu közölte: legkésőbb szeptember 3-án miniszteri rendelet jelenik az oktatás lebonyolításának szabályairól, így a szülők tíz nappal az iskolakezdés előtt ismerni fogják az összes részletet.

(Címlapfotó forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?