A kijelölt miniszterelnök szerint szolidaritással túl lehet lépni a kritikus helyzeten

„Odaadással, munkára való készséggel és szolidaritással” túl lehet lépni a jelenlegi kritikus helyzeten – vélte a kormányalakítással megbízott Nicolae Ciucă.

A kijelölt miniszterelnök egy keddi Facebook-bejegyzésében arról biztosította a közvéleményt, hogy kormánya már a „beiktatása utáni első pillanattól” munkához lát, és mindent megtesz a stabilitás és a magasabb életszínvonal perspektívájának megalapozása érdekében.

Nicolae Ciucă szerint nincs vesztegetni való idő. „A kritikus helyzeten csak odaadással, munkára való készséggel és szolidaritással lehet túllépni” – írta a tartalékos tábornok. Hozzátette, Románia nagyobb nemzetközi elismerést érdemes, mert „a román népnek több jó tulajdonsága is van”.

Am primit din partea Președintelui României responsabilitatea de a forma o echipă de guvernare care să fie supusă...

Közzétette: Nicolae Ionel Ciucă – 2021. november 23., kedd

Klaus Iohannis államfő hétfőn bízta meg kormányalakítással a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ közös miniszterelnök-jelöltjét, aki a koalíciós megállapodás értelmében jövő nyárig lesz a PNL részéről kormányfő, aztán átadja a tisztséget a PSD jelöltjének, Marcel Ciolacunak.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kilépésével kisebbségbe került jobbközép PNL–RMDSZ-kormányt október 5-én buktatták meg a parlamentben a baloldali PSD által kezdeményezett bizalmatlansági indítvány megszavazásával, azóta ügyvivő kormány irányítja az országot. Az új kabinet (amelynek immár tagja a PSD is) beiktatásáról várhatóan csütörtökön szavaz a kétkamarás parlament.

(Nyitókép forrása: Agerpres)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?