banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – A havazás miatt három utat zártak le Moldvában, késnek a vonatok és szünetel az oktatás Iași megyében (VIDEÓ)

Az időjárási viszonyok miatt három moldvai országutat zártak le ideiglenes jelleggel – közölte kedd reggel a iaşi-i regionális út- és hídügyi igazgatóság. A havazás és hóvihar miatt a vasúti közlekedés is akadozik, Iași megyében pedig szünetel az oktatás. FRISSÍTÉS: További hét megye több iskolájában is felfüggesztették az oktatást. 

A hétfőről keddre virradó éjszaka folyamán lezárták a Botoşani megyei 29-es, a Bákó és Vaslui megye közötti 11A jelzésű és a Iaşi megyei 28A jelzésű országút bizonyos szakaszait, írja az Agerpres. Ugyanakkor forgalomkorlátozást vezettek be a 7,5 tonnásnál nagyobb járművekkel szemben a 15D, a 24B és a 28-as országút több útszakaszán. A iaşi-i regionális út- és hídügyi igazgatóság 243 hóeltakarító kocsija az éjszaka folyamán 2700 tonna csúszásgátlót szórt le a moldvai utakon.

Fotó forrása: Info Trafic 24

A havazás és hóvihar a vasúti közlekedést is megzavarta. Hétfő este miatt több vonat is késett Galați és Iași térségében, illetve szünetelt a vasúti közlekedés a Mărășești állomásról. A Román Vasúttársaság arról tájékoztatott, hogy az időjárás alakulásától függően további késések lehetségesek a vonatok menetrendjében. „A CFR Călători állandó kapcsolatban áll a vasúti infrastruktúra kezelőjével, a CFR SA-val, hogy minden problémát operatív módon oldjanak meg, hogy minden vonat és utas biztonságosan elérje úti célját” – közölte a vállalat a G4Media szerint.

A közösségi médiában is osztottak meg videókat a kemény havazásról és az útviszonyokról. 

???????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????????????? ???????????????? ???????????? ???????????????????? ???????????????????????????? ???????? ???? ????????????????????????????????????????❗️ ???????????????????? ????????????????????????: ????????????: ????????:????????: ???????????????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ???????? ???????????????????? ???????????????????????????????? ???????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????. ????????????????????????: ????????????:????????:????????: Presa a anuntat autoritatile din zona pe seful de post si primarul din comuna. Acestia au spus ca trimit o masina pentru deszepazit pentru a ajuta soferii blocati. Zeci de persoane blocate în zapada si viscol in judetul Iasi. Oamenii sunt blocati de peste doua ore si inca nu se stie daca o sa ii ajute cineva pana maine dimineata. Revenim cu detalii

Közzétette: Info Trafic 24 – 2024. január 8., hétfő

A rossz időjárás miatt keddre felfüggesztik a tanítást a megye összes közoktatási intézményében, döntötte el a Iaşi Megyei Rendkívüli Helyzetek Bizottsága rendkívüli ülésen, írja a News.ro. Bogdan Cojocaru Iaşi megyei prefektus azt nyilatkozta, hogy a iaşi-i városháza és a megyei tanács képviselői nem tudják garantálni, hogy kedden a diákok nem fognak megfagyni a pályaudvarokon vagy a hóban elakadt közlekedési eszközökben, ezért úgy döntöttek, hogy az iskolákban felfüggesztik a tanítást, a tanórák helyreállításával.

Fotó forrása: a Iasi megyei katasztrófavédelem Facebook-oldala

„Ma nagy gondok voltak mind a városokban és a községben, de a megyei utakon is. Sajnos a meteorológusok azt jelzik előre, hogy a havazás folytatódni fog, és erőteljes havazás lesz. Ráadásul a hőmérséklet tovább fog csökkenni. Fagyos időszak áll előttünk. Láthattuk, mi történt ma (hétfőn), amikor a város sok ponton megbénult. A főutcák alig voltak járhatóak, a mellékutcákban szinte lehetetlen volt a közlekedés. A megyében is voltak problémák, ez sok ingázót, köztük tanárokat is érintett. Beszéltem az oktatási szakszervezetek képviselőivel is, megerősítették, hogy a havazás és a hóvihar okozott problémákat. A polgárok biztonságának kell az első helyen állnia, és jelenleg sem a iaşi-i városháza, sem a megyei tanács képviselői nem tudják garantálni, hogy kedden biztonságos lesz az utazás, hogy a diákok nem fognak megfagyni az állomásokon vagy a hóban elakadt közlekedési eszközökben. Ezért született az a döntés, hogy az iskolákban felfüggesztik a tanítást, a tanórákat utólag be kell pótolni, ennek módjáról az egyes tanintézmények szintjén kell dönteni” – mondta hétfő este Bogdan Cojocaru, Iaşi megye prefektusa.

FRISSÍTÉS: Kedden szünetel a tanítás Iaşi megye összes közoktatási intézményén kívül további hét megye több iskolájában. A tanítás felfüggesztése Bákó, Botoşani, Brăila, Buzău, Galac, Neamţ és Suceava megye több iskoláját érinti – írja az Agerpres a tanügyminisztérium közlése alapján.

A tanfelügyelőségektől kapott helyzetjelentés alapján összesített adatok szerint a kedvezőtlen időjárás miatt kedden szünetel a tanítás Bákó megye három, Botoşani megye négy, Brăila megye hat, Buzău megye két, Galac megye hét, Neamţ megye hat, Suceava megye egy, illetve Iaşi megye valamennyi oktatási intézményében, közölte a tárca.

Hóban rekedt járművek utasait kellett kimenekíteni

Az elmúlt nap során 28 személyt kellett hóban rekedt járművekből kimenekíteniük a belügyminisztérium alkalmazottainak. Ugyanakkor 190 járművet és az ezekben utazó mintegy 400 személyt szabadítottak ki a hó fogságából – közölte kedden a szaktárca.

A havazás, jegesedés és hóviharok miatt 56 településen volt szükség a belügyi erők beavatkozására Botoşani, Galac, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui és Vrancea megyében.

Kedd reggel 7-kor öt országút és 26 megyei út volt lezárva a forgalom előtt, három országúton forgalomkorlátozás volt érvényben a 7,5 tonnánál nagyobb járművekre.

Brăila és Galac megye 11 településén megrongálódott az elektromos hálózat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?