A fejlesztési minisztérium finanszírozásából hőszigetelnek tömbházakat Sepsiszentgyörgyön

420 millió lejre írt alá új finanszírozási szerződéseket a fejlesztési minisztérium az elmúlt egy hétben.

Fotó: RMDSZTöbbek között Sepsiszentgyörgy önkormányzata részesül 1,6 millió lejes támogatásban, amelyből a Mikó utcai tömbházakat hőszigetelheti, Székelykeresztúron pedig új vállalkozási inkubátorház épül, amelyet 3,38 millió lejjel támogat a szaktárca – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A szaktárcavezető elmondta, a Regionális Operatív Programon keresztül szerdán és az elmúlt egy hétben odaítélt finanszírozás többi része a települések fejlődését, illetve a vállalkozások bővítését szolgálja. A székelykeresztúri vállalkozási inkubátorházat a Hargita megyei és a helyi önkormányzat közösen pályázta meg, a kivitelezés határideje közel három év.

„Az RMDSZ sikeres inkubátorházakat indított el más településeken is, most a székelykeresztúriak és a város környékén lakók számára teremtjük meg azt a lehetőséget, hogy többen vállalkozzanak”, mondta el Cseke Attila fejlesztési miniszter. Az inkubátorház megépítéséhez két meglévő épületet újítanak fel.

Sepsiszentgyörgyön a Gróf Mikó Imre utca 13 szám alatti tömbház A, B és C lépcsőházait hőszigetelik, a beruházás határideje 2023 ősze. A hőszigetelés során a környezetvédelmi szempontból is fontos széndioxid-kibocsátást csökkentik. Az önkormányzat önrésszel járul hozzá a beruházáshoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?