banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

A családon belüli erőszak elleni fellépésről szóló stratégiát hagyott jóvá a kormány

Jóváhagyta hétfői ülésén a kormány a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség előmozdításáról, valamint a családon belüli erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló 2022–2027-es országos stratégiát.

Illusztráció: Pexels

Dan Cărbunaru kormányszóvivő beszámolója szerint a dokumentum a nemek közötti egyenlőség területén a nők és férfiak családban és társadalomban betöltött szerepével és felelősségével kapcsolatos sztereotípiák és előítéletek felszámolására összpontosít, az esélyegyenlőség és az egyenlő bánásmód az iskolai tantervbe is bekerül. Ugyanakkor a kormány országos programot dolgoz ki a kiszolgáltatott csoportokhoz tartozó nők szülés előtti és utáni támogatására.

A szóvivő elmondta, hogy a családon belüli erőszak megelőzése és leküzdése érdekében 2022 és 2027 között a szociális szolgáltatások „egységes rendszerét” alakítják ki. Ez magában foglalja a védett házak létrehozását, a pszichológiai és jogi segítségnyújtást, az igazságügyi orvosszakértői látleletek rendezését, az igazságszolgáltatáshoz való könnyebb hozzáférést, sőt az áldozatok anyagi támogatását is.

A stratégiát a családügyi minisztérium javaslatára hagyta jóvá a kormány.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?