A brit herceg kedvéért gyorsabban újítottak fel egy utcát Kolozsváron

Olyannyira lázban égnek a kolozsváriak attól, hogy Eduárd wessexi gróf a kincses városba látogatott, hogy a Szentegyház (Iuliu Maniu) utcán levő gödröket is gyorsabban tömték be, mint általában, csak azért, hogy a herceg az utcában levő étteremben vacsorázhasson.

A Szentegyház utcában nagyszabású felújítás zajlik, azonban a városháza kérésére a munkálatokat megsürgette a kivitelező, hogy a Kolozsvárra látogató Eduárd wessexi gróf, III. Károly király testvére zavartalanul közlekedhessen az utcában, ahol nemrég még régészeti ásatásokat végeztek. A kiásott részt betömték és elsimították, hogy az autóknak zökkenőmentes bejutást biztosítsanak.

Fotó: Cluj24.ro

A herceg egyébként a Kolozsváron megrendezett 14. Nemzetközi Fórumra érkezett, amit háromévente rendeznek meg más-más helyszínen azzal a céllal, hogy megvitassák és megtervezzék az edinburgh-i herceg program (Duke of Edinburgh International Award) terveit és további céljait. Az eseményt október 11. és 14. között szervezik meg, ezért érkezett a kincses városba Eduárd herceg, aki vasárnap utazik vissza Londonba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?