A PSD újabb bizalmatlansági indítvánnyal készül megbuktatni a kormányt

Még ebben a parlamenti ülésszakban bizalmatlansági indítványt tervez benyújtani a Szociáldemokrata Párt, mivel a törvényhozó testület „már nem képviseli a nép akaratát” – jelentette ki a Prima TV műsorában Marcel Ciolacu, a PSD elnöke.

Az Agerpres beszámoja szerint Ciolacu azt mondta, a romániai politikában premier lenne, ha a parlamenti választások után hat hónappal megbukna a kormány, de most 'egy kritikus tömeg van kialakulóban', és ez abból is kiderül, hogy a miniszterek ellen benyújtott egyszerű indítványokat egyre több törvényhozó szavazza meg.

A PSD elnöke kifejtette, pártja úgy szeretne hatalomra kerülni, hogy előtte kiegyezik leendő koalíciós partnereivel a kormányprogram tekintetében. Ugyanakkor nem tartja kizártnak az előre hozott választások lehetőségét.

„Ha holnap lennének a választások, a parlamentnek teljesen más volna az összetétele” – vélekedett. „A választások után 90 nappal közlöm Klaus Iohannis államelnök úrral, hogy jelen pillanatban a parlament már nem képviseli a nép akaratát” – jelentette ki a PSD elnöke.

(Címlapképen Marcel Ciolacu, a PSD elnöke. Fotó: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?