Bérezésük miatt tüntettek az ifjúsági és spotminisztérium alkalmazottjai

Az ifjúsági és spotminisztérium előtt tüntettek pénteken az alkalmazottak, akik igazságtalannak tartják a bérezési rendszert.Ha kéréseik nem találnak meghallgatásra, akkor augusztus 8-ától általános sztrájkot hirdetnek.

Andy Nagy szakszervezeti elnök azt nyilatkozta, hogy a mai megmozdulásba bekapcsolódtak a megyei sportigazgatóságok alkalmazottjai is.
„Az alkalmazottak 1.100 lejért dolgoznak úgy, hogy semmit nem kapnak azért, hogy szombaton és vasárnap is tevékenységük van. A munkaügyi miniszter március 28-án megígérte, hogy megoldja a problémát, ám azóta nem történt semmi”- mondta a szakszervezeti bizalmi.

Hozzátette: az ifjúsági miniszter, akárcsak eddig, nagyon kedvesen fogadta, de még semmit meg nem oldott kéréseik közül. Az emberek már nem bíznak az ígéretekben, folytatják a tiltakozást – mondta Nagy.

A 3.500 alkalmazott nevében fellépő szakszervezet szerint az alkalmazottak 70%-ának, végzettségtől és szakmai tapasztalattól függetlenül, 1.300 lej a fizetése.

Ha kéréseiket nem oldják meg, a szakszervezet augusztus 2-án kétórás figyelmeztető sztrájkot tart, augusztus 8-ától pedig általános sztrájkba lép.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?