Jövő héten ismét terítékre kerül az egészégügyben dolgozók fizetésemelése

Május 8-ára hívták meg a Sanitas szakszervezet képviselőit, hogy részt vegyenek egy újabb tárgyaláson a kormánnyal az egészségügyi dolgozók bérezésével és a kollektív munkaszerződéssel kapcsolatban, nyilatkozta pénteken Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

A szaktárca vezetője hozzátette, a megbeszélésen Viorica Dăncilă miniszterelnök, Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi és Eugen Orlando Teodorovici pénzügyminiszter is részt fog venni.

"Szerdán a Sanitas képviselői egy sor javaslattal érkeztek a minisztériumba, amelyeket bemutattam a miniszterelnöknek. Másrészt a kormányfő létrehozott egy munkacsoportot azon kórházak menedzsereiből, amelyekben a legtöbb személyt érintett negatívan a törvény. A munkacsoport is bemutatta javaslatait, ezek közül sok megegyezik a Sanitas felvetéseivel. Május 8-án 10 órára várja a kormány székhelyére a szakszervezeti képviselőket a miniszterelnök, hogy ezekről a javaslatokról beszélgessünk" - nyilatkozta Sorina Pintea.

Az egészségügyi miniszter hozzátette, a kollektív munkaszerződésről való tárgyalásokat is újra elkezdhetik, ugyanakkor abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a keddi találkozót követően mindkét fél elégedetten távozhat a megbeszélésről.

Közben a Sanitas bejelentette, hogy összegyűltek az általános sztrájk kirobbantásához szükséges aláírások. Itt olvashatja, hogy mivel elégedetlenek az egészégügyben dolgozók. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?