Egyelőre senki nem jelentkezett a DNA főügyészi tisztségére

Egyelőre senki sem nyújtotta be pályázatát az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére kiírt versenyvizsgára - nyilatkozta vasárnap az Agerpres hírügynökség megkeresésére Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

Toader szerint hétfőn többen is jelentkezni fognak. Az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett hirdetés szerint a vizsgát július 9-e és július 30-a között tartják. A jelentkezés utolsó napja július 23., azaz hétfő.

A leadott dokumentációból ki kell tűnnie, hogy a jelölt rendelkezik a szükséges tapasztalattal, tartalmaznia kell egy önéletrajzot, egy szakmai programot, legalább 10 olyan ügyet, amit az elmúlt öt évben megoldott, az utolsó szakmai kiértékelést, valamint további releváns iratokat.

A szakmai előírásoknak megfelelő pályázók névsorát július 24-én teszik közzé, július 25-án és 26-án interjúra kerül sor az igazságügyi miniszterrel. A vizsga eredményét július 30-án teszik közzé.

Az igazságügyi miniszter a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyvédi részlege elé terjeszti javaslatát/javaslatait láttamozásra. Ezt követően az igazságügyi miniszter eljuttatja a javaslatot az államfőnek, aki kinevezi a DNA főügyészét.

A meghirdetett program a jelentkezők számának függvényében módosulhat.

(Címlapfotó: Agerpres) 

Kapcsolódók

Kimaradt?