A koalíció szakadásának jeleiről beszélt két ellenzéki szenátor

A szenátus házbizottságának csütörtök esti ülésén a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) képviselőinek hiányzása miatt nem volt határozatképes - nyilatkozta Vlad Alexandrescu. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora szerint ez a kormánypártokon belüli szakadás jele.

„Nagyon érdekes, hogy a kormánypártoknak nem sikerült mobilizálniuk saját embereiket. Ez valószínűleg annak a szakadásnak a jele, amire már rég gyanakszik az ellenzék, s ez jó hír” - mondta Alexandrescu.  Mario Oprea liberális szenátor szintén szakadást lát, de a PSD-ben.

„A házbizottság 13 tagjából hét a PSD és egy az ALDE tagja, tehát könnyen biztosíthatták volna a kvórumot. Mielőtt a meghívót kiküldték, biztosan telefonáltak egy kört a kollégáiknak, és mégsem sikerült részvételre bírni őket. Szerintem is egy szakadásról beszélhetünk a szociáldemokratáknál, (...) arra számítok, hogy forró nyár következik a PSD-ben” - nyilatkozta Oprea.

A szenátus házbizottságában nem volt kvórum, így nem tudták leosztani a szakbizottságoknak a kormány által elfogadott sürgősségi rendeleteket, de ez nem befolyásolja a jogszabályok alkalmazását - jelentette be csütörtök este Claudiu Manda, a házbizottság alelnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?