A sofőr élőben közvetítette Facebookon a tragédiát: meghalt két fiatal

Életét vesztette autóbalesetben egy 14 éves és egy 18 éves fiú csütörtök este Vrancea megyében. A gépkocsi sofőrje élőben közvetítette Facebookon a tragédiát.

A helyi sajtó beszámolója szerint a baleset az E85-ös jelzésű úton történt, Tâmboiești közelében. A nagy sebességgel haladó autó lesodródott a nedves útról, és egy hídfőnek ütközött. A Vrancea megyei rendőrség tájékoztatása szerint az autó négy fiatal utasa közül kettő a helyszínen életét vesztette: egy 14 és egy 18 éves fiú. A 19 éves sofőr és egy 17 éves utas csak enyhe sérüléseket szenvedett.

A tragédiát nagy valószínűséggel az okozhatta, hogy a gépkocsi vezetője nem az utat, hanem folyamatosan a kormány mögé helyezett telefonját figyelte. A fiatalok ugyanis élő adásban közvetítették Facebookon a száguldásukat. Az életük utolsó másodperceit rögzítő felvétel felkerült a YouTube-ra.

Mint ismert, néhány hete egy Maros megyei kisbusz kilenc utasa meghalt, mert a sofőr élőben közvetítette a Facebook-oldalán a jármű száguldását. A tragédia után a román rendőrség és a belügyminisztérium kampányt indított a vezetés közbeni élő videózás megfékezésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?