Még nagyobb teret lakik be a 6. Electric Castle

Szerdán 14 órakor nyílik meg a bonchidai Bánffy-kastély udvara a 6. Electric Castle fesztiválra érkezők előtt. Kilenc színpad, urbánus kényelem és a Cirque du Soleil csapatával partnerségben összeállított cirkuszi előadás is várja a fesztiválozókat.

30 hektáron, azaz a tavalyinál 30 százalékkal nagyobb téren várja a fesztiválozókat Románia egyik leginnovatívabb kastélyfesztiválja, közölték a szervezők.

Közlekedés: Az első autóbuszok szerdán reggel nyolckor indulnak Kolozsvárról a fesztivál helyszínére. A járművek éjjel-nappal közlekednek majd, 20 percenként indulnak Kolozsvárról a Horia Demian Sportcsarnok, illetve a Iulius Mall elől. Egy buszjegy ára 12 lej, amit készpénzzel vagy a kártyaként szolgáló fesztivál-karkötővel lehet kifizetni. Ugyanakkor minden Bonchidán áthaladó vonat megáll a falu állomásán a fesztivál ideje alatt. A szervezők a személyautóval érkezőkre is felkészültek: 6 000 parkolóhelyet biztosítanak.

A kemping területére, ahová egyébként 13 ezer személyt várnak, szerdán 10 órától lehet belépni.

Indulás előtt érdemes áttanulmányozni a fesztiválszabályzatot, ugyanis az olyan egyértelmű tiltások mellett, mint a fegyver és a drog, biciklit, üveget, hangszereket és állatokat sem szabad bevinni. A szabályzat itt olvasható.Akinek van pénze, nem fog éhen halni az Electric Castle területén: 40 szolgáltató árul harapnivalót a Food Courtban, emellett a Lidl is kiszáll egy mobil szupermarkettel a helyszínre. Ingyenesen lehet majd tölteni a telefonokat, szekrénybe zárni a csomagokat és ruhamosási lehetőséget is biztosítanak a szervezők.

Az öt nap alatt 9 színpadon szól majd a zene, emellett filmvetítéseken, fashion-eseményeken, beszélgetéseken, stand-up előadásokon is részt lehet venni, illetve többször fellép a bukaresti Metropolitan cirkusz a Cirque du Soleil csapatával összeállított Reveria című előadásával. A cirkuszi előadások időpontjai itt, az EC Sessions programja pedig itt olvasható. Most először 360 fokos vetítéseket is lehet majd nézni az Immersive Dome nevű kupolamoziban.

A szervezők szintén premierként Zéró Tolerancia telefonvonalat biztosítanak, ezen a fesztivál területén tapasztalt bármilyen típusú agressziót jelenteni lehet. A szám: 076 999 333 9.

Kapcsolódók

Kimaradt?