Electric Castle: segélyvonal indul a bántalmazások ellen

A fesztivál meghirdette az agresszió és bántalmazás minden formája ellen küzdő Zéró Tolerancia című kampányát. Segélyvonalon lehet majd jelezni a fesztivál területén előfordult incidenseket, valamint a kampány keretében adománygűjtést is szerveznek az ügy iránt elkötelezett valamely civil szervezetnek.

A fesztivál szervezői zéró toleranciával kezelik a bántalmazás minden formáját – pl. fizikai, érzelmi, verbális, szexuális –, és azonnal szankcionálni fogják az esetleges elkövetőket. A fesztivál első napjától üzemelni fog egy segélyvonal, amelyen a szemtanúk vagy az áldozatok segítséget kérhetnek, ha bántalmazást látnak vagy élnek át a fesztivál területén. A telefonszám a fesztiválhelyszín különböző pontjain lesz ki függesztve, a vonal másik végén egy szakképzett csapat fog a fesztiválozók segítségére sietni – olvasható a szervezők közleményében.

Andi Vanca, a fesztivál kommunikációs igazgatója közlése szerint az elmúlt 5 kiadás során nem tapasztaltak ilyen jellegű incidenseket, azonban elismerte, hogy a szervezők nem ismerhetnek minden olyan egyedi esetet, amikor a fesztivál területén valaki kényelmetlen vagy agresszív helyzetbe került. „A közönségünknek tudnia kell, hogy a fesztiválon teljes biztonságban érezheti magát” – idézi a közlemény Vanca szavait.

A szervezők egy szabályzatot is megfogalmaztak, amelynek betartásával szerintük mindenki békésen szórakozhat a fesztiválon. Többek között arra figyelmeztetnek, hogy az igenen kívül minden nemet jelent, akkor is, ha egy ital meghívásról, egy közös táncról vagy egy barátság kezdetéről van szó.  

A kampány keretében a NALU fehérnemű márka tematikus női fehérneműket készített, amiket a fesztivál merchandise standjánál lehet majd megvásárolni, a bevétellel pedig egy, bántalmazott nőket segítő civil szervezetet támogatnak. Az EC kommunikációs csatornáin egyébként többen hangot adtak annak, hogy férfiaknak miért nem készült hasonló.

Az idei Electric Castle-t július 18–22. között szervezik Bonchidán, részletek a fesztivál honlapján olvashatók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?