Tömegeket vonz a Borszéki Bogrács Fesztivál

 

Már péntek este is kiderült: átütő sikert arat Borszék Bogrács Fesztivál – a koncerthelyszín felé vezető út mindkét oldalán már nem lehetett parkolóhelyet találni a hosszú sorban álló autók miatt.

Az először megszervezett esemény színpada a hétvégén összesen 10 koncertet bír el, melyek mellé a szervező Papa la Sanyi étterem és a Secvențe Egyesület ingyenesen adja a sátorhelyeket – vasárnap estére is.

Akikhez most jutna el a fesztivál híre, sürgősen rácsatlakozhat a szervezőcsapat Facebookon folyamatosan frissülő, helyszíni bejelentkezésekben gazdag hírfolyamára.  Itt tudhatjuk meg, hogy a Românii au talent tehetségkutató showban is sikert arató Cernat DG bebizonyítja, szét lehet "faricskálni" egy láncfűrésszel egy medvét.

Egy, a művészetet a kézművességgel ötvöző látványosság is gazdagítja a Borszék Bogrács Fesztivál programkínálatát. Románia egyik legjobb láncfűrészes szobrásza első alkalommal látogat el Borszékre. A Cernat DG név alatt futó alkotó bemutatja, hogyan kell láncfűrésszel egy kétméteres totemet majd semmi percek alatt átalakítani a Borsec ásványvíz üvegéről ismert macivá. Kihagyta?  hírünk van. Megtudtuk: vasárnap is dolgozik a mester.

Mind a nemzeti kisebbségek szombati gaszto-bemutatóján, mind pedig a vasárnapi főzőversenyen ingyenesen lehet kóstolgatni a bográcsban rotyogó étkekből.

Nem kavarta össze a hirtelen zápor a fesztivál Outdoor konferenciája közönségét se, amely Török Zsolt aradi hegymászó, Toma Coconea futó és Avram Iancu úszó rekorder közönségtalálkozóját illeti. „Az Isten teremtette fenséges Hegy nem csupán egy kiemelkedő, földdel és növényzettel borított kőzetdarab, hanem az élet iskolája annak, aki felfedezi. Hiszem és mindig is tudtam, hogy a hegymászás, a megszokott, városi élet színteréből való kilépés jobbá tesz bennünket, közelebb visz minket a természethez, iránta való tiszteletre tanít, a lelkünkbe lopja a természet szeretetét. Dan Burlac (szerk. megj.: filmproducer, a társszervező Secvențe Egyesület vezetője)  azért hívott meg minket Borszékre, hogy éppen erről beszéljünk” – fogalmazott többek között Török Zsolt.

#dordeborsec #prieteni #segitoink #barataink #jofejkozonseg

Rigth now, rigt here. Borsec Ceaun Festival

Közzétette: Ceaun Borsec Festival – 2018. július 13., péntek

A szervezők jelezték: az érdeklődés hatalmas, a panziókban már csütörtökön is nehezen lehetett helyet találni. Az ingyenes rendezvénysorozatról pedig azt is megtudtuk a rendezvényt megelőző, csíkszeredai sajtótájékoztató nyomán: ez a kiadása kizárólag baráti összefogással és cégek támogatásával jött létre, illetve stratégiai partnerek és önkéntesek széles körű közreműködésével. A szervezők tárt karokkal – és az említett ingyenes sátorhelyekkel – várnak mindenkit, hiszen a céljuk az: minőségi rendezvényt teremtve visszahelyezzék Borszéket a gyógyfürdők nemzetközi térképére.

Kapcsolódók

Kimaradt?