Folytatódik a gyerekek kimentése a thaiföldi barlangból

Vasárnap négy gyereket épségben kimentettek, de az ifjúsági focicsapat további 8 tagja és az edző még mindig bent van.

Öt mentőegység tért vissza a thaiföldi Tham Luang barlanghoz, hogy folytassák a vasárnap megkezdett akciót.  A mentőbúvárok segítségével négy gyereket sikerült kimenteni az elárasztott barlangból. Mindannyian jól vannak, de kórházba szállították őket, ahol állandó orvosi felügyelet alatt állnak, és számos vizsgálaton kell átesniük.

A 11-16 évesekből álló ifjúsági focicsapat 8 tagja, valamint a 25 éves edzőjük azonban továbbra is a barlangban van. Őket ugyanaz a mentőcsapat fogja kimenteni, amely vasárnap bent járt, hiszen ezek a búvárok már jól ismerik a terepet.

Az újabb bevetés előtt azonban alapos vizsgálatnak vetik alá a búvárokat, hogy megbizonyosodjanak arról, teljesen felkészültek. Pár napja ugyanis egy búvár meghalt az akció közben. A mentőakcióval sietniük kell, mert félő, hogy a további esőzések miatt a barlang azon részeit is elönti a víz, ahol a gyerekek meghúzták magukat.

Az ifjúsági focicsapat tagjai edzőjükkel június 23-án tűntek el a Bangkoktól ezer kilométerre északra fekvő barlangrendszerben.

Kapcsolódók

Kimaradt?