Btk-módosítás: rossz híreket kapott Liviu Dragnea

Bár Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnöknek az a személyes érdeke, hogy a parlamentben módosított büntető törvénykönyv mielőbb hatályba lépjen, ez ősz előtt biztos nem fog megtörténni.

A g4media.ro értesülései szerint az alkotmánybíróság csak szeptember 17-én dönt a módosításokkal kapcsolatban benyújtott alkotmányossági kifogásokról. Mint ismert, az új törvénykönyvet az ellenzék és a legfelsőbb bíróság is megtámadta a taláros testületnél.

Külön rossz hír Liviu Dragnea számára, hogy az alkotmányossági kifogásokról Liviu Stanciu készít jelentést, ezt fogják majd megvitatni a bírák. A legfelsőbb bíróság volt elnöke arról ismert, hogy hevesen ellenezte az igazságügyi törvények módosításait, és több esetben különvéleményt fogalmazott meg a jogszabályok alkotmányosságával kapcsolatban. Stanciu tagja volt annak az ötfős bírói tanácsnak is, amely jogerősen elítélte Dragneát a referendum-ügyben.

Mint ismert, a PSD elnökét első fokon letöltendő börtönre ítélték hivatali visszaélésre való felbujtás vádjával. Pártja kezdeményezésére a büntető törvénykönyv úgy módosult, hogy ha a jogszabály hatályba lép, a politikust felmentik a vád alól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?