Egész Romániában csak ebben az erdélyi vidéki iskolában született két színtizes átlag

A borgóprundi (Beszterce-Naszód megye) Radu Petrescu líceum érettségizői közül két diáklány minden tantárgyból hibátlan dolgozatot írt, ráadásul a tanintézmény is dicséretesen szerepelt, a tanulók 92 százaléka sikeresen vizsgázott az idei érettségin.

Az Adevărul beszámolójából kiderül, a megyeszékhelytől 30 kilométerre fekvő faluban Maria Albu és Ana-Maria Bugnariu végzős diákok jelenleg a tanárok büszkeségei. A természettudományi osztályban tanuló lányok elsősorban az iskolapadban összeszedett tudás és a tanárok által tartott különórákon tanultak alapján érték el a színtizes átlagot.

A román hírportálnak Maria kiemelte: a szép eredmény a tanárainak is köszönhető, akik szívvel-lélekkel dolgoztak a diákok felkészítésén. A lány matematikából készült a legtöbbet, ebből a tárgyból és román nyelv és irodalomból is részt vett a tanárai által tartott pótórákon.

Ana-Maria pedig arról beszélt, hogy egyáltalán nem számított színtizes átlagra. Egyrészt azért, mert a román vizsgán nagyon izgult, másrészt pedig beismerte, hogy otthon nem sokat készült az érettségire, inkább azt a stratégiát választotta, hogy a tanórákon mindenre próbál odafigyelni.

A borgóprundi Radu Petrescu líceum az egyik legmagasabb átmenési arányt produkálta a megyében. Neuc Constanţa iskolaigazgató az Adevărulnak elmondta, mindez a diákok és a tanárok komoly munkájának a gyümölcse. Szavai szerint a vidéki iskola ugyanolyan körülményeket biztosít a tanulóknak, mint egy nagyvárosi, nívós oktatási intézmény.

Minden, érettségi tárgyat oktató tanár pótórákot tartott a diákoknak, ezért magánórákra már nem volt szükség – derül még ki az igazgató nyilatkozatából. Meglátása szerint a gyerekek teljesítménye összefügg a tanítás körülményeivel is: felújított osztálytermeket és modern eszközöket tud magáénak a Radu Petrescu líceum.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?