FRISSÍTVE - Leütöttek egy rendőrt – lövöldözések a gyergyószentmiklósi téglagyárnál

Egyenruhás, szolgálatban intézkedő helyi rendőrt ütöttek le a téglagyár szomszédságában szombaton este – számolt be hétfőn Facebook-oldalán a Gyergyószentmiklósi Polgárőrség. Figyelmeztető lövések is eldördültek. FRISSÍTÉS: A rendőrségnek van egy gyanúsítotti köre, és mindenkivel kapcsolatban részletes kivizsgálást indítottak. 

A polgárőrség tájékoztatása szerint szombaton este a kaszálótulajdonosok bejelentésére kivonult helyi rendőrök tetten értek a helyi roma közösség három csoportját, akik három lovasszekérrel a téglagyár közelében levő gazdák kaszálójáról füvet tulajdonítottak el. A helyi rendőrök a gyergyószentmiklósi állami rendőrségtől kértek segítséget, és a kiérkező két járőrautó személyzetével közösen megpróbálták bekisérni a tetteseket, de a Kárpátok utcájához érve népes csoport támadta ki az intézkedőket.

Az egybegyűltek kövekkel hajigálva, kiabálva, erőszakos fellépéssel mentették társaikat. A támadók az egyik helyi rendőrt lapáttal leütötték, a szekereket, lovakat elvitték. Összesen kilenc lövés dördült el életmentő céllal, ameddig a már értesített csendőrség megérkezett. Az erősítés megérkeztével a támadók elmenekültek. A leütött rendőrt kórházba kellett szállítani, agyrázkódást szenvedett.

FRISSÍTÉS: A Hargita Megyei Rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip arról tájékoztatott, hogy a lapátnyéllel megütött rendőrt még mindig kórházban ápolják, és állapotának súlyossága függvényében indul büntetőeljárás a tettes ellen.

„Jelenleg is folyik a nyomozás, hogy kiderítsük, pontosan kik vettek részt az összetűzésben. Van egy gyanúsítotti körünk, amelybe a vizsgálatok során újabb személyek is bekerülhetnek, illetve másokról kiderülhet, hogy nem érintettek az ügyben. A lényeg, hogy minden egyes személlyel kapcsolatban megállapítsuk, hogy mit követett el, és annak megfelelő büntetést kapjon” – ismertette a nyomozás menetét a rendőrségi szóvivő.

A szombaton történt esettel kapcsolatban kifejtette, hogy – lakossági bejelentés alapján – öt személyt értek tetten, amint magánterületéről lekaszált füvet próbáltak ellopni egy lovas szekéren. Az igazoltatás során hárman elszaladtak, és később népes csapattal tértek vissza, kezükben botokkal, lapátokkal. Ekkorra azonban már a belügyhöz tartozó rendőrökből és csendőrökből álló vegyes járőrcsapat is a helyszínre érkezett, akik figyelmeztető lövéseket adtak le – ennek köszönhetően sikerült magakadályozni, hogy tovább fajuljon a helyzet.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?