Bíróság elé került a rendőrre karddal támadó férfi

Vádat emelt a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) a férfi ellen, aki egy rădăuţi-i házkutatás közben karddal megsebesített egy rendőrt.

Az előzetes letartóztatásban levő Alexandru Huţuleacot szervezett bűnözői csoport létesítése, hivatalos személy elleni erőszak, emberölési kísérlet, emberkereskedelem, ütlegelés és pszichoaktív szerekkel folytatott jogtalan ügyletek vádjával állítják bíróság elé. Ugyanebben az ügyben vádat emeltek Huţuleac hat társa ellen is.

A vádirat szerint 2017. december 5-én Alexandru Huţuleac - a lakásán végzett házkutatás közben - karddal rátámadt Dan Ciprian Sfichi rendőrre, életveszélyes sérüléseket okozva annak fején, karján és lábán.

A DIICOT szerint a férfi és társai 2016 augusztusa és 2017 decembere között legalább 1.667 tasak kábítószert értékesítettek, tasakonként 50 lejért. Huţuleacot és két társát azzal is vádolják, hogy 2017 májusában bezártak egy férfit egy iaşi-i tömbházlakásba, és tiltott szerek forgalmazására kényszerítették.

Az illetőt folyamatosan megfigyelés alatt tartották, és amikor nem volt hajlandó végrehajtani utasításaikat, megverték. A férfinek végül sikerült elmenekülnie a lakásból, csaknem két hónapon át kórházban kezelték.

Kapcsolódók

Kimaradt?