Haton fulladtak vízbe az idény kezdete óta a román tengerparton

Hat személy, köztük két gyerek fulladt bele a Fekete-tengerbe, illetve a Konstanca melletti tavakba azóta, hogy a nyári idény elkezdődött a román tengerparton – tájékoztatott szerdán a Konstanca Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

Az illetékesek beszámolója szerint a számadatok a májustól mostanáig terjedő időszakra vonatkoznak, az áldozatok zöme pedig a tengerbe veszett, ennek oka pedig az lehet, hogy figyelmen kívül hagyták a vízimentők figyelmeztetéseit, illetve a napozón elhelyezett veszélyre vonatkozó jelzéseket. Az áldozatok között van egy 7 éves és egy 14 éves gyermek is, illetve két katonai szolgálatot teljesítő személy.

A katasztrófavédelem illetékesei arra hívják fel a figyelmet, hogy az üdülni érkezők tartsák be a szabályokat. „Felhívjuk a figyelmet a vízimentők és a napozók működtetőinek utasításaira, mindezek mellett pedig a veszélyeket jelző zászlókra is. Egy pillanat is számít az életmentésben!” – áll a katasztrófavédelem vonatkozó Facebook-bejegyzésében.

A hatóságok megtalálták a múlt héten eltűnt 14 éves fiú, illetve az utoljára a corbui napozón látott kolozsvári katona holttestét is, mindkettőt a vadui napozóra sodorta ki a víz.

A címlapfotó forrása: Reporter NTV

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?