Ennyi fulladásos eset történt a Fekete-tengeren az idei fürdésszezonban

Huszonhat személy fulladt eddig a Fekete-tengerbe az idei fürdési szezonban, többségük azért, mert nem vette figyelembe az úszást tiltó jelzéseket. Ezért elképzelhető, hogy a hatóságok létrehozzák a strandrendőrséget.

Erről Raed Arafat belügyi államtitkár beszélt vasárnap a konstancai sajtótájékoztatóján. Közlése június 15-től mostanig összesen 900 alkalommal volt szükség a vízimentők beavatkozására, 26 személy életét azonban már nem sikerült megmenteni.

A vízimentők ezért a turistákat hibáztatják, akik felelőtlen módon, a fürdést tiltó jelzések ellenére is bemerészkednek a tengerbe. Az egyetlen megoldás a strandrendőrség létrehozása jelentené, amely büntetné a tiltást figyelmen kívül hagyó nyaralókat – mondta a SMURD alapítója.

„Emberi jóérzés kérdése is, hogy figyeljünk arra, amit a vízimentők mondanak. Amikor a vízimentő azt mondja, hogy nem menj be a vízbe, és te mégis bemész, akkor van egy probléma. Ahhoz hasonlít, amikor vezetés közben nem teszed fel a biztonsági övet, majd csodálkozol, hogy megnyomorodtál a balesetben” – példálózott Arafat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?