Nyugdíjas korú nőt vett feleségül a nyolcéves

Az ősök szellemének kedvéért különös házasság köttetett a dél-afrikai Tshwanéban: a nyolc esztendős Sanele pompázatos esküvőn vette feleségül a 61 éves, ötgyermekes Helen nénit. Mindketten komolyan gondolták családjaikkal együtt.

zimbabve eskuvoA kisfiút, akit nagyapjáról neveztek el, a haldokló nagyapa kért arra tavaly márciusban a halálos ágyán, hogy amikor unokája megnősül, „fehér esküvője” legyen, mert neki az nem adatott meg. A kis Sanele ezt minél hamarabb teljesíteni akarta, és ebben a rokonság is támogatta, felvették a kapcsolatot a szellemvilágban élő elhunyt ősökkel is, akik szintén ezt akarták. A család minden pénzét összeszedte, és ajánlatot tett a szomszédságban élő Helen néninek.

„Eleget kell tennünk a felmenőink kívánságának, máskülönben valami rossz történik a családban. Boldoggá tettük Sanele nagyapját, és ez mindnyájunknak jó. A fiam azért Helent vette feleségül, mert nagyon kedveli” – árulta el a gyerek 46 éves anyja, Patience.

A kisfiú maga is nagyon elégedett a házassággal: „Megmondtam az anyukámnak, hogy meg akarok nősülni. Nagyon boldog vagyok, hogy feleségül vettem Helent. Őt szeretem a legjobban. Ha megnövök, majd elveszek egy olyan lányt is, aki korban illik hozzám” – vázolta jövőbeli terveit az újdonsült férj.

zimbabve gyuruhuzas

Helen nem csak hogy 61 éves és ötgyermekes anya, de feleség is, de mivel az ősök így akarták, ezért rábólintott a ceremóniára, annál is inkább, mert a szellemek nem ragaszkodnaknak a házassági szerződéshez és az együttéléshez. Az aranygyűrű viszont ott fog díszelegni a kiskorú vőlegény ujján, bár lehet, hogy pár év múlva bővíteni kell. „A gyerekeim is örülnek, és magam is boldog vagyok, hogy férjhez ment a feleségem” – ecsetelte a fura helyzetet Helen igazi férje, Alfred Shabangu.

zimbabve csokA brit The Sun információja szerint a kisfiú családja szinte 8 ezer lejnek megfelelő zimbabwei dollárt fizetett a komplett szertartásért, amelyen az ara öt gyereke, sőt a férje is jelen volt.

Mielőtt pedofília vádjával illetnék a nagymamakorú asszonyt, a házasság nem lesz elhálva, bár egy ártatlan csókkal már megpecsételték – tudósít a Sun.

A 33 éve független dél-afrikai államban az emberek elfogadják a szellemvilágban gyökerező törzsi vallások furcsaságait, de a 8 éves kisfiú és az ötgyerekes anyuka házasságán ott is sokan kiakadtak.

A kisfiúnak kétségtelenül jobb dolga van, mint azoknak az ázsiai és afrikai gyerekkorú kislányoknak, akiket hasonló korban kényszerítenek férjhez náluk sokkal idősebb férfiakhoz, csakhogy az ő esetükben sajnos nem puszta játékról van szó.

Kimaradt?