Vasrúddal ütötték fejbe a tolvajt megállító háromszéki férfit

Vasrúddal ütöttek fejbe egy idős sepsiszentgyörgyi férfit, aki meg akart akadályozni egy lopást. A súlyosan sérült áldozatot a marosvásárhelyi kórházban kezelik, a tettes ellen gyilkossági kísérlet gyanújával indult eljárás.

A Maszol értesülései szerint az eset vasárnap a délutáni órákban történt, amikor a sepsiszentgyörgyi Borvíz utcában élő 70 éves férfi arra lett figyelmes, hogy egy tolvaj hatol be a lakásával szemközti református Vártemplom parókiájára. Az idős férfi a tolvajt látva a parókia kerítéséhez ment, és távozásra szólította fel, az illető azonban egy vasrúddal úgy fejbe ütötte, hogy azonnal összeesett.

Ezt látva egy másik szomszéd az 112-es számon riasztotta a rendőrséget, amely a helyszínre érkezéskor azonosította és őrizetbe vette az elkövetőt. Az idős férfit életveszélyes sérülésekkel először a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, majd sérülései súlyossága miatt Marosvásárhelyre vitték.

A Maszol érdeklődésére Nicoleta Tolvaj Marin megerősítette, hogy megtörtént az eset, viszont részletekért a nyomozást vezető Kovászna megyei ügyészséghez irányított. Próbáltuk az ügyészségtől megtudni az ügy részleteit, de arra hivatkozva elutasítottak, hogy az intézmény szóvivője szabadságon van.

Őrkői a tettes

Az áldozathoz közel álló források lapunknak elmondták, hogy a nyomozóhatóságok által őrizetbe vett tettes a közelbe lévő Őrkő roma negyedből származik. Amikor az esetről érdeklődtünk, a negyed környékén lakókból áradt a panasz: elmondásuk szerint az őrkői közösség egyes tagjai bejárnak az udvarokba, ezért kénytelenek szögesdrótot szerelni a kerítések tetejére és térfigyelő kamerákat elhelyezni.

Volt, aki elmesélte, hogy lakásának előterében futott szembe egy tolvajjal. „Félünk. Hiába mondják, hogy az unióban nincsenek no-go zónák, mert az Őrkő környéke lassan ilyené válik”, mondta a Borvíz utcai áldozat egyik ismerőse.        

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?