Brutálisan ölte meg szomszédja kutyáját egy háromszéki férfi

Állatkínzás pontosabban kutya megölése miatt nyomoz a háromszéki rendőrség, miután egy sepsiszentgyörgyi asszony panaszt tett szomszédjára, hogy az egy lapáttal halálra verte házi kedvencét.

Az érintett arról tájékoztatta lapunkat, hogy a napokban elveszett a nyolc hónapos Husky kutyája. Keresésére indult és meglátta az eb holttestét a szomszédja udvarában, aki éppen el akarta tüntetni azt. A kutya gazdája a szomszéddal való vitát követően rendőrséget hívott és elvitték a holttestet az állategészségügyi hatósághoz, ahol a boncolás során megállapították, hogy a kutya erőszakos halált halt. A panaszos szerint a szomszédja lapáttal ütötte fejbe a nyolc hónapos ebet.

A portálunkhoz forduló asszony értetlenül áll az eset előtt, hiszen szerint a pár hónapos kutya barátságos, játékos volt, nem jelentett veszélyt szomszédjára. Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő érdeklődésünkre elmondta: a kutya gazdája panaszt tett az eset miatt, a rendőrség jelenleg nyomoz az ügyben. A szóvivő szerint amennyiben beigazolódik a szomszéd bűnössége 3 hónaptól 1 évig terjedő börtönbüntetést kockáztat az állatkínzásra vonatkozó 2004/205-ös törvény alapján.

Háromszéken a napokban egy másik állatkínzás is történt. A kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub hívta fel a figyelmet, hogy egy brutális videó terjedt a közösségi médiában, amiben egy feltehetően háromszéki, a videón magyarul beszélő férfi nadrágszíjjal a fára akasztva végez ki egy kutyát. A videót időközben letörölte a készítője, de az állatvédő szervezet megteszi „a szükséges lépéseket” a tettes felelősségre vonása érdekében.

Kovászna megye közvéleményét tavalyelőtt rázta meg egy hasonló történet, amikor egy 17 éves suhanc Sepsiszentgyörgy határában, a Szemerja negyedhez közeli erdőben fojtotta meg, majd egy fára akasztotta kutyáját, miután ez nem bírta húzni a fával megrakott kézi szekeret. Bár ez esetben sikerült azonosítani az elkövetőt a Kovászna megyei törvényszék arra hivatkozva zárta le az ügyet, hogy „a tett súlyosságát nem indokoló költségekkel járna a tettes elleni per” illetve kifejtették, hogy a kiskorú büntetlen előéletű, és nem sérült közérdek a bűntett következtében.

Kimaradt?