banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Nyugdíjba vonuló elefántoknak alakítanak ki menedékhelyet

Két neves állatvédő csoport létrehozza Európa első menhelyét nyugalomba vonuló cirkuszi elefántok számára. A World Animal Protection nevű csoport és az Elephant Haven jótékonysági szervezet a Franciaország középső részén lévő Limousin térségben alakítja ki a menhelyeket, amelyek egy része már ősztől működni fog.

A menedékhelyeken építenek teraszt is a látogatók és turisták számára, ahonnan biztonságosan megtekinthetik a szabadon kóborló állatokat.

Az elefántmenhely ötlete annak nyomán merült fel, hogy a két csoport sikeresen lobbizott a dán parlamentben, amely a közelmúltban elkötelezte magát arra, hogy betiltsa a vadállatok alkalmazását cirkuszokban. Az európai cirkuszok műsoraikban ugyanis több mint száz elefántot használnak. Európa 14 országában léptettek már életbe hasonló tilalmat, többségük idén emelkedett jogerőre.

"Európában nincs olyan hely, ahová visszavonulhatnának az elefántok, ezért örülünk annak, hogy biztonságos menedéket nyújthatunk számukra" - közölte Tony Verhulst, az Elephant Haven társalapítója. "Hatalmas győzelem számunkra Dánia elköteleződése a cirkuszi elefántok betiltása mellett, része annak az európai láncreakciónak, amelynek célja, hogy véget vessenek ezen méltóságteljes állatok szenvedésének és boldogtalanságának" - mondta Steve McIvors, a WAP vezérigazgatója.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?