A gazdasági miniszter ellen nyújtott be egyszerű indítványt a PNL és az USR

Dănuţ Andruşcă gazdasági miniszter ellen nyújtott be egyszerű indítványt hétfőn a szenátusban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

A Dănuţ Andruşcă - minisztériumi bútordarab. A hozzáértés hiánya csődbe viszi Romániát című dokumentumban a két párt szenátorai a tárcavezető menesztését kérik, mert - véleményük szerint - "az egységes gazdasági stratégia hiánya" elriasztja a befektetőket.

"A centenárium évében a gazdaság holtvágányon van. Nincs vízió, nincs szabály, nincs stratégia. (...). De a Szociáldemokrata Párt (PSD) - Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) koalíció folytatja kétarcú gazdaságpolitikáját, egyiket, amelyet a médiában mutatnak, és a másikat, amelyet a polgárok a zsebükön éreznek. (...) Elszabadult az infláció, a kincstárat kiürítette a nehezen betartható ígéretek sora, pénz nélkül hagyták az állami vállalatokat, nő a küladósság. A hozzáértés hiánya csődbe viszi Romániát" - fogalmaznak az indítvány aláírói, akik 'katasztrofálisnak" minősítik a gazdasági miniszter tevékenységét.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a miniszter megakadályozta a járadéktörvény, a bányatörvény és az ásványvíztörvény elfogadását, jóllehet ezek részei voltak a kormányprogramnak, és úgy vélik, hogy a Szuverén Fejlesztési és Beruházási Alap nem fogja megoldani 'az állami cégek kiszipolyozását a PSD-ALDE holdudvarhoz tartozó személyek tulajdonában lévő kullancscégek által', sőt, az állítólag gazdaságos állami cégek egy ernyő alá vonása további visszaélésekre ad lehetőséget - állítják. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?