Még nem tudni, mi okozta a kézdivásárhelyi házaspár halálával végződő balesetet

Nincs még hivatalos magyarázat arra, hogy mi váltotta ki hétfőn a két ember halálát követelő csíkszentkirályi autóbalesetet. A rendőrség még vizsgálja a szerencsétlenség körülményeit.

Mint korábban írtuk, egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött Hargita megyében, a DN12-es jelzésű úton. A balesetben életét vesztette a személyautóban utazó kézdivásárhelyi házaspár, további 12 személy megsérült. Az áldozatok nagy száma miatt a hatóságok úgynevezett vörös kód riasztást adtak ki, a helyszínre egy mentőhelikopter is érkezett.

A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip a Maszolnak elmondta: egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy a személygépkocsi áttért a szemközti forgalmi sávra, és frontálisan ütközött a kisbusszal. Azt azonban nem tudni, hogy miért sodródott le a jármű a sávjáról.

A szóvivő szerint erre több forgatókönyv is elképzelhető: az egyik szerint az 57 éves kézdivásárhelyi férfi hirtelen rosszul lett, vagy akár elaludt a kormánynál. Az sem kizárt, hogy az autó a túlzott sebesség miatt vált irányíthatatlanná. A rendőrség szemtanúkat is kihallgat, hogy pontos képet kapjon a baleset körülményeiről.

Kapcsolódók

Kimaradt?