FRISSÍTVE- Ketten haltak meg a Hargita megyei balesetben

Egy ember meghalt, és legalább hatan megsérültek hétfőn a DN12-es jelzésű úton Csíkszentkirálynál, ahol egy mikrobusz ütközött egy személygépkocsival. A hatóságok úgynevezett vörös kód riasztást adtak ki. FRISSÍTÉS1: A rendőrség közlése szerint a balesetet a személygépkocsi vezetője okozta. FRISSÍTÉS2: Mentőhelikopter szállított el egy súlyos sérültet. FRISSÍTÉS3: Kettőre nőtt a halálos áldozatok száma.

Az első információk szerint a személygépkocsi két utasa a roncsok közé szorult, egyikük életét vesztette. A kisbuszban húszan utaztak, néhányan közülük enyhébb sérüléseket szenvedtek - nyilatkozta Alina Ciobotariu, a Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője. A román sajtó információi szerint az egyik sérült – egy nő – válságos állapotban van.

A helyszínre mentők, műszaki mentők és tűzoltók is kivonultak. A hatóságok riasztották a közeli kórházakat, hogy készüljenek fel a sebesültek fogadására. Az érintett szakaszon teljes útzár van érvényben.

FRISSÍTÉS1: Rendőrségi információk szerint a balesetet a személygépkocsi vezetője okozta, aki eddig tisztázatlan körülmények között lesodródott a járművel a sávjáról a nedves úton, és ütközött a kisbusszal. A személyautó sofőrje a helyszínen meghalt, felesége a gépkocsi roncsai közé szorult és súlyosan megsérült, hatan enyhébb sérüléseket szenvedtek.

FRISSÍTÉS2: Kiszabadították a roncsok közül a tűzoltók azt az asszonyt, aki a csíkszentkirályi baleset következtében sérült meg. A Hargita megyei készenléti felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu elmondta, a nőt a SMURD helikoptere szállítja el a helyszínről. A környéken nehézkesen halad a forgalom, a közlekedési rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit. 

FRISSÍTÉS3: Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő a Maszolt arról tájékoztatta, hogy meghalt az 57 éves kézdivásárhelyi sofőr felesége is. Így a baleset fekete mérlege: két halálos áldozat, egy súlyos sérült és 12 könnyebben megsérült személy.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

Kimaradt?