Băsescutól Dragneához: PMP-s képviselő igazolt át a PSD-be

Véget vet a kísérletezéseknek, kilép a Népi Mozgalom Pártból (PMP) és visszatér a Szociáldemokrata Pártba (PSD) – közölte kedden Valeriu Steriu képviselő. Hozzátette: politikai családja körébe tér vissza tíz éves kitérő után.

Amint elmondta, az elmúlt időszakban „tapasztalatokat szerzett” az Országos Szövetség Románia Haladásáért (UNPR), majd a Népi Mozgalom Párt tagjaként. „Az ellenzék nem törekszik egységre, sokkal jobban örül az elszórt csoportokban elért csekély sikereknek” – indokolta döntését a képviselő. Rámutatott: a rábízott jogalkotói feladatot úgy tudja ellátni, a parlamenti stabilitást pedig legjobban biztosítani, ha visszatér a PSD képviselőházi frakciójába.

A képviselő döntésének előzménye az, hogy Traian Băsescu PMP-elnök egy héttel ezelőtt bejelentette, felszámolja a PMP és az UNPR fúzióját.Steriu ezzel kapcsolatban azt mondta: őszintén hitt abban, hogy két kis politikai projektből létre lehet hozni egy közepest. Politikusként felelősséget érzett a több ezer helyi választott képviselő, valamint a több mint 150 ezer választóval szemben – magyarázta.

„Miután a PMP felvette szekerére az UNPR tele zsákjait és az UNPR szavazóinak segítségével elérte a parlamenti bejutás küszöbét, most ez a szövetséget készül felszámolni” – méltatlankodott Steriu, aki szerint ez a döntés sokat elárul a PMP-ről. „Băsescu elnök maga jelentette be ezt a konkrét lépést az országos végrehajtó bizottság egy héttel korábbi ülésén” – mondta a képviselő. Hozzátette: a Népi Mozgalom Párt júniusi 16-i kongresszusa a fúzió megszüntetéséről szóló bejelentéssel kezdődik majd.

Steriu kifejtette: döntését az is alátámasztotta, hogy a PMP hamis információkat terjeszt az alakulat adósságairól, ráadásul a párt tagjai céltalannak érzik a párt jövőjét is, miután az elnöki tisztséget betöltő Traian Băsescu bejelentette, hogy 2020-ban visszavonul a politikai élettől.

Ráadásul a párt hatalmas erőforrásokat mozgósított a Moldovai Köztársasággal való kapcsolat szorosabbá tétele érdekében, azonban ez a befektetés nem térült meg. Ilyen körülmények között kérdésessé vált a PMP jövője – vélekedett Valeriu Steriu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?