Döbbenetesen megváltozott a súlyos betegséggel küzdő Jet Li

A The Hollywood Reporter számolt be róla, hogy már bejárta a világhálót és rajongók millióit tölti el aggodalommal az a Jet Liről készült új fotó, amely a napokban jelent meg a Twitteren.

A Tibetben készült felvételen jól látható, mennyire megviseli betegsége a kínai színész-harcművészt, aki ahhoz képest, hogy még csak 55 éves, ijesztően megöregedett.

Jet Li még 2013-ban jelentette be, hogy pajzsmirigy-túlműködése van, amely anyagcserezavarokat és szapora szívverést eredményez. Az akciósztár akkor elmondta, hogy gyógyszerekkel sikerül kordában tartani betegségét, azonban most úgy látszik, ennek ellenére fizikailag egyre jobban leépül.

Linek évek óta gondot okoz az is, hogy a fiatal kora óta intenzíven űzött harcművészet (vusuban többszörös bajnok), majd az évtizedeken át fizikailag megterhelő filmezés annyira kikészítette a hátát és a gerincét, hogy már huzamosabb ideig alig tud talpon maradni. Orvosai arra is figyelmeztették, hogy ha nem vesz vissza, nemhogy a filmezéssel kell majd felhagynia, de akár még tolószékbe is kerülhet.

A színész a legutóbbi hollywoodi produkciója, a 2014-ben bemutatott The Expendables – A feláldozhatók 3 óta csak két kínai alkotásban: a 2016-os Feng shen bang című mozifilmben és a 2017-es Gong shou dao című rövidfilmben vállalt szerepet és a nyilvánosan is egyre kevesebbet mutatkozik.

Kimaradt?