Többéves szerződést kötött az Obama-házaspár a Netflix-szel

Többéves szerződést írt alá Michelle és Barack Obama produkciós cége a Netflix online szolgáltatóval - jelentették be hétfőn. 

A korábbi amerikai elnök és first lady Higher Ground Productions néven alapított céget tartalom-előállításra.

A Netflix és az elnöki pár közötti tárgyalásokról márciusban jelentek meg az első híradások, a hétfői bejelentésben a szolgáltató nem tért ki arra, hogy milyen műsorokról van szó.Közleményük szerint "többféle tartalomra" szerződtek, valószínűleg forgatókönyvvel és anélkül készített sorozatok, dokumentum- és játékfilmek készülnek majd. Nem várató, hogy 2019 előtt Obama-gyártású műsor kerülne a szolgáltató kínálatába - értesült az AP az ügyletet ismerő forrásból.

Tehetséges, kreatív, inspiráló hangokat szeretnénk felkarolni, akik az emberek közötti megértést és empátiát segítik elő, lehetőséget akarunk adni, hogy történeteiket megismerje a nagyvilág - idézte Barack Obamát a Netflix közleménye. Mindig hittünk a történetmesélés erejében, mely megváltoztatja a gondolkodásunkat a körülöttünk lévő világról, segít, hogy megértsünk másokat és megnyissuk a szívünket feléjük - mondta Michelle Obama. A házaspár - úgy tudni - jó ismerőse Ted Sarandosnak, a Netflix tartalomszolgáltatási igazgatójának, aki elmondta, "hihetetlenül büszkék", amiért az Obama házaspár őket választotta, hogy "félelmetes történetmesélő tehetségüket" másokkal megosszák.

A Netflixnek világszerte mintegy 125 millió előfizetője van. Noha nézettségi adatokról nem szívesen beszélnek, egyértelmű, hogy elsők az online műsorszolgáltatók növekvő piacán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?