Fordulat az erdőben meggyilkolt 18 éves lány ügyében

A botoşani-i gyilkossággal gyanúsított 16 éves fiú azt állítja: nem ő, hanem a barátnője ölte meg a 18 éves lányt a város melletti erdőben.

Ionel Bogdan ezt az előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról szóló törvényszéki hétvégi tárgyaláson vallotta a bíráknak. A fiú az őrizetbe vételekor beismerte a gyilkosságot, ám azóta már harmadszor változtatott a vallomásán.

Az első kihallgatásakor Ionel Bogdan azt mondta az ügyészeknek: korábban többször is készített fényképsorozatokat a gyönyörű 18 éves Petronela Mihalachiról. Akkori vallomása szerint a gyilkosság napján is fotósorozatot készíteni mentek ki együtt a városszéli erdőbe. Fényképezkedés közben állítólag a lány csúnyának és kövérnek nevezte a barátnőjét, és elégedetlen volt a fotók minőségével.

Ionel Bogdan első kihallgatásakor elmondta: annyira feldühödött Petronela szavain, hogy ököllel az arcába ütött. Ezután kivette a fotóstáskájából a 20 centis pengéjű kését, és 32-szer a lány testébe szúrt. Az egyik szúrás az áldozat szívét érte, ez okozta a halálát. A gyilkos azt állítja: mindig nála volt a kése, mert a másik hobbija a fafaragás volt.

Utóbb a fiú tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságot. Egy későbbi kihallgatásakor már azt állította, hogy a tettes egy jól megtermett, tetovált férfi volt, aki felbukkant közelükben az erdőben. Utóbb azt vallotta, hogy valóban ő ölte meg a lányt, ám ezt „egy csoport személy” megrendelésére tette. A hétvégi bíróságon viszont azt mondta: a gyilkosságot a barátnője követte el.

Legutóbbi vallomása vélhetően összefüggésbe hozható azzal, hogy a gyilkosság után a sajtó arról írt: Ionel Bogdan csak magára vállalta a bűncselekményt, valójában a kedvese ölte meg Petronela Mihalachit. Az ügyészek korábban a gyanúsított barátnőjét is kihallgatták, akit annyira sokkolták az események, hogy egy ideig a pszichiátrián kezelték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?