Megöltek egy lányt az erdőben – megúszhatja a börtönt a gyilkos

Ítélőképessége birtokában volt a 16 éves Ionel Bogdan, amikor hirtelen felindulásból, 32 késszúrással megölte a 18 éves Petronela Mihalachit egy Botoșani melletti erdőben. Az előzetesben lévő fiú azonban várhatóan nem börtönbe, hanem javítóintézetbe kerül, mert kiskorú.

Mint korábban írtuk, a nyomozók kiderítették: az amatőr fotós fiú és a lány ismerték egymást. Ionel Bogdan korábban többször is készített fényképsorozatokat a gyönyörű 18 éves Petroneláról. A gyilkos vallomása szerint szerdán is fotósorozatot készíteni mentek ki együtt a városszéli erdőbe. Fényképezkedés közben állítólag a lány csúnyának és kövérnek nevezte a fiú barátnőjét, és elégedetlen volt a fotók minőségével.

Ionel Bogdan vallomásában elmondta: annyira feldühödött Petronela szavain, hogy ököllel az arcába ütött. Ezután kivette a fotóstáskájából a 20 centis pengéjű kését, és 32-szer a lány testébe szúrt. Az egyik szúrás az áldozat szívét érte, ez okozta a halálát. A gyilkos azt állítja: mindig nála volt a kése, mert a másik hobbija a fafaragás volt.

Tette után a fiú hazament, és átöltözött. A nyomozók alig három óra elteltével már kopogtak az ajtaján. Azonnal bevallotta a tettét. A lakásból előkerültek a véres ruhái és a gyilkossághoz használt kés is. Őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került. A pszichológiai szakvéleményezés szerint ítélőképessége birtokában volt tette pillanatában. Ennek ellenére, kiskorú lévén, várhatóan nem börtönbe, hanem javítóintézetbe kerül. A döntés a bíróságtól függ – írja a helyi sajtó.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?