Első fokon elítélték a sepsiszentgyörgyi kannibál tinédzsert

Tizenöt éves szabadságvesztésre ítélte a Kovászna megyei törvényszék azt a 16 éves sepsiszentgyörgyi fiatalt, aki tavaly ősszel megölte ivócimboráját, majd meggyalázva a holttestét, kannibalizmusra is vetemedett. 

A vádlottat arra is kötelezte a törvényszék, hogy 20 ezer lejes kárpótlást fizessen az áldozat családjának. Az ítélet nem jogerős, nyilvánosságra hozásától számított 10 napon belül megfellebbezhető. 

Mint írtuk, a szörnyű gyilkosság 2017. november 23-én történt Sepsiszentgyörgyön, az Állomás negyedben, a használaton kívül helyezett Olt híd környékén. A háromszéki nyomozók kevesebb mint két óra alatt azonosították a gyilkosság lehetséges elkövetőjét egy 16 éves fiú személyében. A helyszínelőknek sikerült azonosítaniuk a halottat is, akiről kiderült, hogy egy 21 éves, hetei születésű hajléktalan. 

Nevetve dicsekedett a tettével

Utóbbi olyan gyomorforgató részletek is kiderültek gyilkosságról, amelyek még az edzett nyomozókat is sokkolták. A vizsgálatokat irányító Adrian Baciu ügyész a sajtónak elmondta, hogy az elkövető a kihallgatás során nevetve dicsekedett el tettével, és részletesen beszámolt a gyilkosság részleteiről. Bevallása szerint hét éves kora óta szívja a Prenadez ragasztó gőzét.

Vallomása szerint az áldozattal közösen 5 liter vodkát és 10 liter sört vásároltak, amit köztéren kezdtek el fogyasztani, de mivel a csendőrök rájuk szóltak, behúzódtak az Olt hid alá, és az alkoholos italok mellé Prenadez ragasztó gőzét szívták. A tudatmódosító szerek használatát követően a két fiatal összeszólalkozott és a 16 éves fiú – saját bevallása szerint – egy kővel verte szét áldozata fejét, majd egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát.

A nyomozóknak olyan gyomorforgató részleteket is elmesélt, amelyek ismertetésétől eltekintünk. Ezek lényege, hogy a gyilkos kannibalizmusra is vetemedett, meggyalázva az áldozat holttestét. Otthon a testvérének és az apjának is elmesélte tettét, aki nem vette komolyan ezt. A fiú másnap az Olt hídról nézte végig a rendőrök helyszínelését. 

Adrian Baciu ügyész szerint a gyilkossággal gyanúsított fiú a kihallgatásán nevetve számolt be tettének részleteiről és azt mondta, hogy nem bánt meg semmit, sőt újra megteszi, ha alkalma lesz rá.

A 16 éves fiú a feketehalmi börtönben várja a jogerős ítéletet. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?