Kannibalizmusra vetemedett a kiskorú háromszéki gyilkos

Gyomorforgató részletek derültek ki a múlt heti sepsiszentgyörgyi gyilkosságról. Még az edzett nyomozókat is sokkolta az eset. 

Mint arról beszámoltunk, múlt héten a használaton kívül helyezett sepsiszentgyörgyi  Olt híd alatt bukkantak rá egy 21 éves hajléktalan férfi holttestére. A rendőrség két óra alatt azonosította a gyanúsítottat egy 16 éves fiú személyében, akit 30 napra őrizetbe vettek. A vizsgálatokat irányító Adrian Baciu ügyész a sajtónak elmondta, hogy az elkövető a kihallgatás során nevetve dicsekedett el tettével, és részletesen beszámolt a gyilkosság részleteiről.

Vallomása szerint az áldozattal közösen 5 liter vodkát és 10 liter sört vásároltak, amit köztéren kezdtek el fogyasztani, de mivel a csendőrök rájuk szóltak, behúzódtak az Olt hid alá, és az alkoholos italok mellé Prenadez ragasztó gőzét szívták. A tudatmódosító szerek használatát követően a két fiatal összeszólalkozott és a 16 éves fiú – saját bevallása szerint – egy kővel verte szét áldozata fejét, majd egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát.

A nyomozóknak olyan gyomorforgató részleteket is elmesélt, amelyek ismertetésétől eltekintünk. Ezek lényege, hogy a gyilkos kannibalizmusra is vetemedett, meggyalázva az áldozat holttestét. Otthon a testvérének és az apjának is elmesélte tettét, aki nem vette komolyan ezt. A fiú másnap az Olt hídról nézte végig a rendőrök helyszínelését. 

Adrian Baciu ügyész szerint a gyilkossággal gyanúsított fiú a kihallgatásán nevetve számolt be tettének részleteiről és azt mondta, hogy nem bánt meg semmit, sőt újra megteszi, ha alkalma lesz rá. A 16 éves fiút kedden a jilavai börtön elmegyógyász szakértői szakvéleményezik, és eldöntik, hogy beszámítható vagy sem. A fiatal fiút két évvel ezelőtt már kezelték a sepsiszentgyörgyi kórházban tudatmódosító szerek használata miatt. Bevallása szerint hét éves kora óta szívja a Prenadez ragasztó gőzét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?